Taze fasulye: Vitamin, mineral ve antioksidan bakımından oldukça varlıklı bir sebze olduğu için bilhassa mevsiminde haftada 2 kez, bilhassa öğlen öğünlerinde etli veya zeytin yağlı olarak tüketilmesi önerilmektedir.Kalorisi düşük, yağ bakımından yoksul bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebi ile başka gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca fena kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir.
Özellikle A vitamini yönünden zengindir, ten ve göz sağlığı için yararlıdır. İçerdiği Lutein, zea-xantin ve Beta karoten gibi anti oksidanlar sayesinde vücutta bulunan serbest radikallerin zararlı etkilerini yok eder, yaşlanmayı geciktirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir.