MUCİZENİN ADI: ELMA 1 .. 5678910111213 SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİ KULLANIN Beslenme alışkanlıkları ile kronik hastalıklar arasında ciddi bir bağ olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sağlıklı pişirme yöntemlerini bilmemiz oldukça önemli. Beslenmenin kalp ve karaciğer gibi dokulardaki olumsuz etkisi ya da kanser gibi tedavisi oldukça zor olan hastalıklarda kullandığımız ürünlerde oluşan fiziksel ve kimyasal değişiklikler büyük rol oynuyor. Bu konuda en riskli besin grubu olarak yağlar karşımıza çıkıyor. Yüksek ısı derecesinde kızartma veya ısıtma sonucu yağın kendi dokusunda pişirmeye bağlı olarak peroksitler, aldehitler, ketonlar ve polimerler gibi oksidasyon ürünleri oluşur. Özellikle mısır özü yağı ve ayçiçeği yağının daha çok toksik etki yarattığı belirlenmiştir. Bu toksik maddelerin karaciğer ve böbrekte doku hasarına neden olduğu, hücrelere zarar verdiği biliniyor. Bu toksik maddelerin kalbe giden damarlarda bozulmaların en önemli sorumlusu olduğu da tespit edildi. Deneysel araştırmaların en önemlisi Oxford Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma laboratuvarlarında yapılan çalışmada derin yağda kızartma yöntemiyle zeytinyağı ile ayçiçeği yağında kızartılmış kabak 100 gönüllü erkeğe her gün yedirilmiş, denekler 3 ay boyunca takip edilmiş. 2571 defa görüntülendi PAYLAŞ ! tweet