MUCİZENİN ADI: ELMA 1 .. 678910111213 Her iki yağın derin kızartılması sonucu toksik bileşikler oluşmuş fakat ayçiçeği yağında iki kat daha fazla bulunmuş bu maddeler. Her iki yağda kızartılan yiyeceklerle beslenen erkeklerin her ay alınan karaciğer doku örneklerinde hücresel bozulma, yağlanma ve karaciğer hasarı görülmüş. Tüm gönüllü deneklerin kandaki iyi huylu kolesterol düzeyleri çok düşmüş ve kalp hastalıkları riski ortaya çıkmış. Böbreklerde ise 3 aylık kısa bir sürede dokusal değişiklikler ve normal ağırlığın arttığı gözlenmiş. Araştırmacılar yağların kızartma süresi ve ısı derecesi arttıkça bu olumsuz sağlık risklerinin de artacağını bildirmiş. Genelde kanser ve kızartma yöntemiyle pişirilen sebze arasında da bir bağlantının olabileceği söylenmekte. Ancak araştırmalar kanser ile derin yağda kızartma arasında tam netlik kazanacak bir bağ bulamadı. 2670 defa görüntülendi PAYLAŞ ! tweet