Makarna çeşitlerinden.
Peki, hangi makarna çeşitlerini biliyoruz işte bazıları?
Spagetti: İtalyan kökenli ince, uzun makarna özellikle domatesli soslarla iyi gidiyor.
Linguini: Spagetti gibi dar ama daha yassı olan linguini'nin kökeni İtalya'nın Campania bölgesi. Deniz ürünleri, et, domatesli soslar ve pesto sosuyla tavsiye ediliyor.
Fetuçini: İtalyancası fettucini. Yassı ve uzun bir yapıya sahip. Kremalı soslarla mükemmel uyum sağlıyor.
Fırın Makarna: İtalyancası Bucatini olan fırın makarna, spagettinin kalın halini anımsatıyor. Ancak içi boru gibi boş. Haşlandıktan sonra çırpılmış yumurta, yağ, karabiber, tuz ve peynirle harmanlanarak fırında pişiriliyor.
Burgu: İtalyancası Fusilli Rotini olan burgu, kıvrımlarından dolayı bütün soslarla çok iyi karışıyor.
Yüksük: Küçük boyutlu olduğu için genelde büyük taneli soslarla kullanılması tavsiye edilmiyor. Salatalarda, hatta çorbalarda yer alıyor.
Kalem Kesme: İtalyancası Penne Rigate olan kalem kesme, kremalı ve domatesli soslarla iyi gidiyor.