Makarnayı sevmemek mümkün mü? Serotonini (mutluluk hormonu) artırdığı hep söylenir; gerçek olmalı ki makarna yiyip de mutlu olmayanı görmedim, desem abartmış olmam. Annemin mutfağında pişen kıymalı, yoğurtlu sarımsaklı makarnanın tadı hâlâ damağımdadır.
Nedense lezzet belleğimdeki bir imaj da yine çocukluğumda hemen her yıl o tarihlere denk düşürdüğümüz İzmir yolculuklarında fuar alanında açılan makarna standlarında dağıtılan makarnalardır. Tüten dumanları mı, görüntüleri mi, haşlanmış makarnanın kokusu muydu bu kadar belleğime yerleşen, bilemiyorum. Sonraki yıllarda kitap fuarları için gittiğim İzmir'de yine fuar alanında yalnızca makarna ve patates yapan bir yerin müdavimi olmuştum bir süre belki de o yılların hatıralarıyla.