BESİN ZEHİRLENMESİNDEN KORUNMANIN 12 PÜF NOKTASI

6 Etleri 4 derecede tuttuğunuz dolap kısmında çözdürün Eti kasaptan aldıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün tutun Uzun süre saklamak istiyorsanız yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp derin dondurucuda 2 3 ay saklayabilirsiniz Dondurduktan sonra çözdürdüğünüz etleri hemen kullanın tekrar dondurmayın Çözdürürken kesinlikle oda sıcaklığında bırakmayın Eğer oda sıcaklığında çözdürürseniz zehirlenmelere neden olacak mikroorganizmalar hızla çoğalacaktır Bu nedenle bir gün önceden dondurucu kısımdan 4 derece olan dolap kısmına alarak daha uzun sürede çözdürün Vakumla paketlediğiniz sosis sucuk salam vb yiyecekleri açtıktan sonra buzdolabında birkaç gün tutun fazla bekletirseniz küflenmesine neden olursunuz


6.Etleri 4 derecede tuttuğunuz dolap kısmında çözdürün: Eti kasaptan aldıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün tutun. Uzun süre saklamak istiyorsanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp derin dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz Dondurduktan sonra çözdürdüğünüz etleri hemen kullanın, tekrar dondurmayın. Çözdürürken kesinlikle oda sıcaklığında bırakmayın. Eğer oda sıcaklığında çözdürürseniz zehirlenmelere neden olacak mikroorganizmalar hızla çoğalacaktır. Bu nedenle bir gün önceden dondurucu kısımdan 4 derece olan dolap kısmına alarak daha uzun sürede çözdürün. Vakumla paketlediğiniz sosis, sucuk, salam vb. yiyecekleri açtıktan sonra buzdolabında birkaç gün tutun, fazla bekletirseniz küflenmesine neden olursunuz

1932 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.