BESİN ZEHİRLENMESİNDEN KORUNMANIN 12 PÜF NOKTASI 12345678910 .. 12 6.Etleri 4 derecede tuttuğunuz dolap kısmında çözdürün: Eti kasaptan aldıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün tutun. Uzun süre saklamak istiyorsanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp derin dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz Dondurduktan sonra çözdürdüğünüz etleri hemen kullanın, tekrar dondurmayın. Çözdürürken kesinlikle oda sıcaklığında bırakmayın. Eğer oda sıcaklığında çözdürürseniz zehirlenmelere neden olacak mikroorganizmalar hızla çoğalacaktır. Bu nedenle bir gün önceden dondurucu kısımdan 4 derece olan dolap kısmına alarak daha uzun sürede çözdürün. Vakumla paketlediğiniz sosis, sucuk, salam vb. yiyecekleri açtıktan sonra buzdolabında birkaç gün tutun, fazla bekletirseniz küflenmesine neden olursunuz 1932 defa görüntülendi PAYLAŞ ! tweet