Muğla, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi' projesi kapsamında önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu çerçevede yürütülen projenin bir parçası olarak tıbbi ve aromatik bitki fidanı dağıtımlarına devam ediyor.
Ula ilçesi, özellikle tıbbi aromatik bitkilerden olan defne üretimindeki bin dekarlık alanıyla dikkat çekiyor. İlçede gerçekleştirilen törende, 20 bin defne ve 20 bin biberiye fidanı, ilçedeki üreticilere dağıtıldı. Aynı etkinlik kapsamında Ula ilçesine ek olarak Ortaca ve Köyceğiz ilçelerindeki üreticilere de fidan dağıtımı yapıldı.
Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, defne ve biberiye fidanı dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, coğrafi avantajları ve verimli topraklarıyla ekonomik anlamda önemli gelir sağlayabileceklerini belirtti. Ayrıca, tarım alanlarının daha etkin kullanılması ve çeşitliliğin artırılması amacıyla yapılan defne fidanı dağıtımının, bölge ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç ise yaptığı konuşmada, Karya'nın hazinesi olarak nitelendirilen defnenin, 'Tıbbi Aromatik Boya Bitkileri Yaygınlaştırma ve Geliştirme Projesi' kapsamında 20 bin adet defne fidanını üreticilerle buluşturduklarını açıkladı. Sevinç, tıbbi aromatik ve boya bitkilerinin ülkemizde ciddi katma değer ve gelir sağlayıcı ürünler olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde de farklı ürün fidanlarının dağıtımının gerçekleştirileceğini belirtti.
Bu önemli projenin devamında, Muğla'nın iklim ve coğrafi şartları, üretici deneyimleri ve bilgileri doğrultusunda tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği konusunda avantajlı bir durumda olduğu vurgulanarak, bu faaliyetlerin bölgede yoğun bir şekilde devam edeceği belirtildi.

iha.com.tr