HİTÜ ÖĞRENCİLERİNİN PROJE BAŞARISI

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünce hazırlanan "Glütensiz Keklerde Gam Alternatifi Olarak Çimlendirilmiş Keten Tohumu Ununun Kullanılması" projesi, TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında Kayseri Bölge birincisi oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Şeyma Meryem Yılmaz ve Merve Mama, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çakmak'ın danışmanlığında hazırladıkları projeyle TÜBİTAK'ın proje yarışmasına başvurduğu ve Türkiye genelinde bin 650 projenin başvurduğu yarışmanın bölge finalleri, Kayseri'de gerçekleştirildiği ifade edildi. Yarışmada Yılmaz ve Mama tarafından hazırlanan "Glütensiz Keklerde Gam Alternatifi Olarak Çimlendirilmiş Keten Tohumu Ununun Kullanılması" projesi, "Gıda ve Tarım" kategorisinde birinci seçilerek, Türkiye finallerine yükseldi. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Yılmaz ve Mama'yı tebrik ederek, finalde başarı diledi.

 

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.