Yaz sonunda bağ doldurma işleri yapılırken kesilen köklerde larva görülmesi durumunda bu kökler yakılarak yok edilmelidir. Bulaşık tarlalardan çelik alıp, başka tarlalara dikilmemelidir.
Tanımı ve Yaşayışı: Kelebeklerin ön kanatları açık bej rengindedir. Yumurtası elips şeklindedir ve ilk bırakıldığında krem olan rengi, açılacağına yakın kahverengiye döner. Larvaların üzerinde enine kahverengi çizgiler bulunur. Kışı enginar kökleri içinde larva halinde geçirirler. Mart ayının sonundan itibaren, toprak sıcaklığının artmasıyla birlikte larvalar görülmeye başlar. Larvalar taze sürgün, çatlak ve memeciklerden bitkiye girerek beslenmeye başlar.
Zarar şekli: Larvalar enginar kökleri içinde galeri açarak beslenir. İçinde bulundukları gözün kurumasına ve köklerin içinin oyularak çürümesine neden olurlar. İçi oyulan, gözleri körelen bitki kökü bir süre sonra çürür. Böylece 8-10 yıl ürün vermesi gereken bitki, 5-6 yılda kurumaktadır. Ege Bölgesi'nde enginar yetiştirilen alanlarda görülür.
Zararlı Olduğu Bitkiler: Yalnız enginarda zararlıdır.
Mücadele yöntemleri:
Kültürel önlemler: Yaz sonunda ayırma ve boğaz doldurma işlemleri yapılırken kesilen köklerde larva görülmesi durumunda bu kökler yakılarak yok edilmelidir. Bulaşık tarlalardan çelik alıp, başka tarlaya dikilmemelidir.
Kimyasal mücadele: Önerilen bir kimyasal mücadelesi bulunmamaktadır.