TÜRK ROKFORU FRANSIZLARIN DA İLGİSİNİ ÇEKTİ

Peynir keselere konulup suyunun akması için bir süre bekletilir Ovalanıp kuzu ve oğlak derisine basıldıktan sonra mağaraya konulur Divle peynirini özel kılan süreç bundan sonra başlar Peynirlerin saklandığı mağara 36 metre derinliğinde ve 257 metre uzunluğunda İçerideki sıcaklık her zaman 4 derece Mağaraya bırakılan tulumlar önce doğal renginde olurken zamanla üzerinde bir küf tabakası oluşuyor Bir süre sonra bu küf dökülüyor ve kızıl bir rengi alıyor Bu süreç 3 4 ayı buluyor Mağarada bulunan bakteriler deriyi kızıla çevirirken içindeki peynire de özel bir tat ve aroma katıyor Ekim ayının gelmesi ile peynirler obruktan çıkarılıyor Peynirin kilosu bu yıl 45 50 liradan satılıyor


"Peynir keselere konulup, suyunun akması için bir süre bekletilir. Ovalanıp, kuzu ve oğlak derisine basıldıktan sonra mağaraya konulur. Divle peynirini özel kılan süreç bundan sonra başlar. Peynirlerin saklandığı mağara 36 metre derinliğinde ve 257 metre uzunluğunda. İçerideki sıcaklık her zaman 4 derece. Mağaraya bırakılan tulumlar önce doğal renginde olurken, zamanla üzerinde bir küf tabakası oluşuyor. Bir süre sonra bu küf dökülüyor ve kızıl bir rengi alıyor. Bu süreç 3-4 ayı buluyor. Mağarada bulunan bakteriler deriyi kızıla çevirirken, içindeki peynire de özel bir tat ve aroma katıyor. Ekim ayının gelmesi ile peynirler obruktan çıkarılıyor. Peynirin kilosu bu yıl 45-50 liradan satılıyor."



1005 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.