TÜM DÜNYA'DA GDO YASAKLANMAYA DEVAM EDİYOR

Her geçen gün bir Avrupa Birliği ülkesi sınırları içerisinde GDO'lu ürünleri yasaklamaya devam ediyor.

 AB’de, üye ülkelere genetiği değiştirilmiş ürünlerin üretiminden vazgeçmeleri için tanınan süre, 3 Ekim’de sona erdi. Birlik üyesi olan 19 ülke  AB’de ticari olarak üretilen tek GDO’lu ürün ve onay bekleyen  8  başvuru konusu ürünlerin üretiminden vazgeçmek istediklerini bildirerek GDO’lu ürünlere karşı önemli bir adım attılar.

 Almanya, İskoçya, Hırvatistan, Avusturya, Fransa, Yunanistan, Litvanya, Hollanda, Letonya, Polonya GDO’lu ürünlerin yetiştirilmesinin yasaklanmasını hedeflediklerini resmi olarak daha önceden Avrupa Birliği Komisyonu’na bildirmişlerdi.

 Galler ve Bulgaristan büyümekte olan bu akıma katılan son ülkeler olurken GDO’lu ürünlere karşı alınan tavır ve önlemlerin tüm Dünya genelinde artarak devam edeceği düşünülüyor.

                                                                                                                                Hayal Senem Sayan

 

ecowatch
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.