TKDK İŞLETMELERİ DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü, hibe desteği vaadiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan art niyetli kişi ya da kişilere karşı işletmeleri uyardı.

TKDK Kütahya İl Koordinatörü İhsan Kaymak, yaptığı açıklamada, kişi veya işletmelerin, şüpheli durumlarda mutlaka emniyet güçlerini bilgilendirmesini istedi.

İhsan Kaymak, "Bazı kişi ve işletmelerden Kurumumuz adı kullanılarak hibe desteği vaadiyle belli miktarlarda para talep edilerek dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulduğu öğrenilmiştir. Son dönemlerde telefonla ulaşan art niyetli kişi ya da kişilerin, 'Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe kazandınız. Hibe ile ilgili telefonunuza gelen onay kodu ile verilen hesap numarasına işlemlerinizin başlatılması için ödeme yapmanız gerekiyor' diyerek para talep ettikleri belirlenmiştir. Kurum uzmanlarımız tarafından hibe programları yayınlandığında tüm bilgilendirmeler ücretsiz yapılmakta, gerekli dokümanlar üzerinde herhangi bir ücret talep etmeksizin kişi ya da işletme ile koordineli bir şekilde çalışılmaktadır.Bu tür bir uygulama ile karşılaşan kişi ya da işletmelerin zaman kaybetmeden emniyet güçlerini bilgilendirmeleri istiyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.