TERECİYE TERE SATACAKLAR


Narenciye üretimi ile ünlü İzmir'in Selçuk ilçesi katma değerli tarımsal ürün ihracatına hazırlanıyor. Bölgenin geleneksel tarım ürünleri nar, mandalin, nektarin, şeftali, ayvanın yanısıra pitaya (ejder meyvesi), avokado ve muz gibi alternatif ürünler de bölgenin ihraç ürünleri arasına girmesi hedefleniyor.

Narenciye üretimi ile ünlü İzmir'in Selçuk ilçesi katma değerli tarımsal ürün ihracatına hazırlanıyor. Bölgenin geleneksel tarım ürünleri nar, mandalin, nektarin, şeftali, ayvanın yanısıra pitaya (ejder meyvesi), avokado ve muz gibi alternatif ürünler de bölgenin ihraç ürünleri arasına girmesi hedefleniyor.

Narenciye ürünlerinin Ege Bölgesi'ndeki rekoltesi 2019/20 sezonunda 442 bin 349 ton olarak tahmin edildiğini belirten Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, bu yıl ürün kalitesinin iyi olduğunu ve 900 milyon dolar ihracat beklentileri olduklarını ifade etti. Narenciye ürünlerinde Selçuk bölgesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Uçak, ürün kalitesinin önemine dikkat çekti. Uçak, kaliteyi yakalamanın, hem bölgesel hem de uluslararası alanda marka olmanın bilimsel yöntemle, ortak akılla atılacak adımlar ile mümkün olduğuna dikkat çekti. Bölgenin geleneksel ürünlerinin yanı sıra, katma değeri yüksek ürünlere yönelen üreticileri de gördüklerini ifade eden Uçak, "Bugün burada bazı üreticilerimiz Selçuk'ta ejder meyvesi üretimi yaptığından bahsetti. Muz ve Avokado konusundaki çalışmalardan bahsedildi. Bu tür alternatif ürünlere yönelmek de ihracatımıza olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.