PATATESİ DOLABA KOYANLAR DİKKAT !

Araştırmalara göre Buzdolabında saklanan patatesin içindeki nişasta zamanla şekere dönüşüyor Patates pişirildiğinde ya da kızartıldığında ise şeker aminoasit asparajin ile birleşiyor ve zararlı olduğu düşünülen akrilamid kimyasalını üretmeye başlıyor


Araştırmalara göre ; Buzdolabında saklanan patatesin içindeki nişasta zamanla şekere dönüşüyor. Patates pişirildiğinde ya da kızartıldığında ise şeker, aminoasit asparajin ile birleşiyor ve zararlı olduğu düşünülen 'akrilamid' kimyasalını üretmeye başlıyor. 



687 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.