PANCAR ÜRETİCİLERİ KOTAYI TAMAMLAYAMADI

Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, başkentin 2015 yılı pancar üretim rekoltesinin 480 bin olduğunu söyledi.

Ankara’da toplamda 500 bin ton üretim kotasının olduğunu belirten Bıyıkoğlu, gerçekleşen üretimin ise 480 bin ton olduğunu belirtti.

Şeker pancarı fiyatının ton başına 190 lira olarak açıklandığını hatırlatan Bıyıkoğlu, pancardaki şeker oranının düşük olması nedeniyle fiyatların da düştüğünü, bunun da üreticileri sıkıntıya soktuğunu söyledi. Bıyıkoğlu, "Pancar fiyatı ton başına 190 lira olarak açıklandı. Ancak bu oran polar oranı, yani pancardaki şeker oranı 16 olarak baz alındı. Ankara ve Türkiye’de bu yıl üretilen şeker pancarındaki polar oranı 14 olarak gerçekleşti. Bu da ton başına üreticinin 20 ila 25 lira kaybetmesine yol açtı" dedi. Bıyıkoğlu, geçen yıl 157 lira olarak açıklanan şeker pancarı fiyatının şeker oranının düşük olması nedeniyle 125 liradan işlem gördüğünü, bu yıl da 170 ila 175 lira olarak işlem gerçekleştiğini vurguladı.

Gıda Gündemi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.