KUŞ CENNETİ MOGAN`DA KUŞ SESLERİ

Başkent ve ilçesi Gölbaşı'na hayat veren, 200'ün üzerinde kuş türünün mekanı ve uğrak yeri olan Mogan Gölü, kuş sesleriyle farklı bir görünüme büründü.

Başkent ve ilçesi Gölbaşı'na hayat veren, 200'ün üzerinde kuş türünün mekanı ve uğrak yeri olan Mogan Gölü, kuş sesleriyle farklı bir görünüme büründü. Kuluçkaya yatan ve yumurtadan çıkan kuşlar, renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Genellikle yaz döneminde su düzeyi çekilen Mogan Gölü'nün derinliği kenar kesimlerde 3 metre, iç kesimlerde ise yer yer 5-6 metreyi buluyor. Mogan Gölü'nde kuşların yavruları ile geziye çıkması, halkın da ilgisini çekti. Rengarenk kuşların bu görünümünü kalıcı hale getirmek isteyen doğa fotoğrafçıları, göl kenarı ve sazlık alanlarda bu anı fotoğraflayıp, ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmiyor.

Özellikle Mogan Gölü'nün ev sahibi olan Karabatak (Sakarmeke) kuşları ve Bahri kuşu, gölün kenarında en fazla bulunan kuş türleri arasında yer alıyor. Bu kuş türünün yanında akbaş ördek, pelikan, yaban ördeği, alaca balıkçıl, saz bülbülü gibi yaklaşık 200'den fazla kuş türünün bulunduğunu belirten yetkililer, uçmayı yeni öğrenen yavru kuşların diğerleriyle birlikte Eylül veya Ekim ayında göç ettiklerini belirtiyor.

BALIKÇILARDAN UYARI

Göl kenarında balıkçılık yapanlar, şu an gölde yavruları ile gezen ve yumurtadan çıkmak üzere bir çok kuş bulunduğunu belirterek, 'Göl üzerinde motorlu sürat teknesi ile gezenler ve göl kenarında yürüyüş yapanlar, sazlıkların içersine taş atmasın, kuşları rahatsız etmesinler' uyarısını yaptı.

Haberler.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.