KIZILTEPE OVASINDA MISIR DANE KAYBI DENETİMİ YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürlüğü tarafından, tarlalarda 2' inci ürün mısır hasadındaki dane kaybını denetledi.

Mezopotamya bölgesinin en verimli ve bereketli topraklarının bulunduğu Kızıltepe ovasında 2' inci ürün olarak ekilen mısır hasadının biçilmesine devam ediliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kızıltepe İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, Kızıltepe ilçesi Doyuran mahallesinde (köyü) biçilen 2' inci ürün mısır hasadında dane kaybının olup olmadığını öğrenmek için tarlada incelemede bulundu.

Yapılan incelemenin ardından bilgi veren Kalkan, az bir verim kaybının olduğunu vurgulayarak, ürün kaybını  mümkün olduğu kadar aşağı düzeye çekmeye çalıştıklarını belirtti.

Kaybedilen verimin milli servet olduğuna dikkat çeken Kalkan, " Kızıltepe'de mısır hasadı devam ediyor. Gıda Tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğü olarak biçerdöverlerin dane verim kaybının en düşük düzeyde olabilmesi için kontrollerimize devam ediyoruz. Yapılan kontrollerde az bir verim kaybımız var. Bu verim kaybı milli servettir. Mümkün olduğu kadar aşağı düzeye çekmeye çalışıyoruz. Gerek biçerdöver operatörlerimiz olsun, gerek teknik elemanlarımızın çabalarıyla bunu başaracağımıza inanıyoruz. Genel olarak mısırdaki verim iyidir." dedi.

Biçerdöver operatörü Tarık Bayruk ise günde ortalama 80 ile 100 hektar arasında mısır biçtiğini belirterek, ellerinden geldiği kadar dane kaybını önlediklerini söyledi.

Doğru Haber
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.