Çarşamba Sebze Pazarı'nda bu haftayla birlikte yazlık ürünler, yavaş yavaş yerlerini kışlık ürünlere bırakırken, turşuluk ve salçalık için domates ve mandalina gibi ürünlerde pazar tezgahlarında yerini aldı.
Domates, patates gibi ürünlerde hiçbir değişiklik yaşanmadı. Bayram öncesi ise pazar son ucuzluğunu yaşıyor. Fiyatların bayramdan sonra artması beklenirken, konuştuğumuz her pazarcı ise fiyatların normalin üstüne çıkacağından bahsetti. Kış sezonun yaklaşması ise halkta hazırlıkların başlamasına neden oldu. Domatesin, fasulyenin alımları da bu nedenle artmış durumda. Menemen ve salça yapmak için ise ucuz domates satımı başladı.
Kış sezonun yaklaşması nedeniyle pazara turşuluk ürünler gelmeye başladı. Turşuluk domates, salatalık ve biberler pazarda bulunuyor. Turşuluk ürünler satan Ali Yıldırım ise sıcak havalardan dolayı şimdilik satışlar pek yok ama kışın biraz daha yaklaşması satışları arttıracaktır dedi. Bayramdan sonra ise ürünlerde fiyat artışlarının olmasını beklediğini belirtti.
Çarşamba pazarında ise bir ürün sadece tek bir tezgâhta bulunuyor. Karacabey soğanı olarak adlandırılan halk arasında ise kırmızı soğan olarak bilinen bu tatlı soğan, sofralarda salata içini süslemeye devam ediyor. Genellikle Karacabey soğanını lokantaların aldığını dile getiren soğan satıcısı Ferhat Bolat, pazara sadece kendisinin getirdiğini ve bilen kişilerin bolca aldığını belirtirken, Karacabey soğanının sağlık acısından da çok önemli bir ürün olduğunu öne sürdü.
Çorum Haber