Avrupa'da tüketilen etin yüzde 62'si domuz eti, koyun, keçi, sığır, dana toplamında kişi başına et tüketimi 17 kilogram
Türkiye'de ise kişi başına kırmızı et tüketimi 13 kilogram"- "Avrupa'nın birçok ülkesinde, market fiyatlarında birim libre olarak veriliyor. Libre 454 gramdır. 454 gramın fiyatını veriyor, kilogram olarak söylüyor"- "2015 yılı bütçesinde Maliye Bakanlığının kamuya ne kadar personel alınması ile ilgili kararını verecek. Tek başına kamuda bunları çalıştırma imkanımız yok, dolayısıyla sınırlı sayıda olur 2015 yılı içinde de. Maliye Bakanlığı ne kadar verirse biz de bu kardeşlerimizi istihdam edeceğiz"
Türkiye'de hayvancılık meselesinin önemli olduğunu ifade eden Eker, Türkiye'nin hayvansal üretimin tarımsal üretim içindeki payının olağanüstü düşük olduğunu, Türkiye'nin toplam tarım desteklerinin yüzde 4'ünün hayvancılığa verildiğini söyledi.Türkiye'nin 1925'ten itibaren benimseye geldiği hayvancılık sisteminin büyükbaşa dayalı olduğunu belirten Eker, şöyle konuştu: "Yani sığırcılığa dayalı. Bu da hep ithal yolla karşılandı. İlk ithalat 1925'te yapıldı, damızlık sığır ithalatı.
1935'te yapıldı, ondan sonra devam etti. Niye? Çünkü Anadolu coğrafya ve iklim şartları itibarıyla Anadolu'nun kendi yetiştirdiği sığır ırkları küçük cüsseli, verimi son derece düşük. Avrupa'nın yağışı çok olan iklimi elverişli ülkelerinden Türkiye'ye sığır ithalatı yapılmış. En büyük sorun şu: Hayvancılık maliyetinin yüzde 70'ini yem oluşturuyor. Çok fazla yem tüketimi olan büyük cüsseli hayvanı Türkiye'de yetiştirdiğinizde, yem üretme alt yapısını beraberinde geliştirmemişseniz ki Türkiye'de geliştirilmemiş, o zaman pahalı ürettiğiniz yemi, pahalı bir şekilde hayvana yediriyorsunuz, bu da size çok pahalıya geliyor.
Son Dakika