İLGİNÇ CEVİZ TÜRLERİ

Kemirinut Cevizi Kandil cevizi olarakta bilinen bu ceviz türü Endonezya ya özgüdür ama beşeri faktörlerin de etkisiyle yaklaşık bin yıl boyunca yayılma alanını genişletmiştir Güneydoğu Asyanın büyük kısmında yemeklerde kullanılmasının yanı sıra içerdikleri yüksek oranda yağ sayesinde kandil olarak da kullanılmışlardır Dondurulmuş olarak nakliyesinin yapılması bolca bulunan yağının ekşimesine de engel olur Cevizin ağırlığının 15 20 si yağ olduğu için kazançlı bir ceviz türüdür


Kemirinut Cevizi : Kandil cevizi olarakta bilinen bu ceviz türü Endonezya'ya özgüdür ama beşeri faktörlerin de etkisiyle yaklaşık bin yıl boyunca yayılma alanını genişletmiştir. Güneydoğu Asyanın büyük kısmında yemeklerde kullanılmasının yanı sıra içerdikleri yüksek oranda yağ sayesinde kandil olarak da kullanılmışlardır. Dondurulmuş olarak nakliyesinin yapılması, bolca bulunan yağının ekşimesine de engel olur. Cevizin ağırlığının %15-20 'si yağ olduğu için kazançlı bir ceviz türüdür.

6963 defa görüntülendi
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.