Sirha İstanbul, otelcilik ve yiyecek, içecek profesyonellerini 24 - 26 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde ağırlayacak. Bu uluslararası etkinliğe katılanlar, Anadolu'dan Peru'ya uzanan bir gastronomi festivaline de tanık olacaklar.
Sirha İstanbul, 4. yılında yenilikçi içerikleri ile otelcilik ve yiyecek içecek dünyasına yön vermek için ziyaretçilerini bekliyor. Bünyesindeki farklı etkinlikler ve farklı sunumlarla sektörün en kapsamlı fuarı olan Sirha İstanbul, 24-26 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde misafirlerini ağırlayacak. Bu uluslararası etkinlikte ziyaretçiler Anadolu'dan Peru'ya uzanan bir gastronomi şölenine tanık olacaklar.
Etkinliğin amacı
Sirha İstanbul 2016'da gıda ve içecek ürünlerinden mutfak ekipmanlarına, pasta ve fırıncılık ürün ve ekipmanlarından mobilya, sofra üstü takımları, tekstil, hijyen ve teknoloji alanında geniş bir yelpazede 450 katılımcı ve marka hedefleniyor. Sirha İstanbul'da her sene olduğu gibi bu fuarda da otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şefleri, F&B müdürleri, satın alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 13 binden fazla sektör profesyonelini bir araya getirmek amaçlanıyor.
Yöresel ve uluslararası tatlar
Peru mutfağı bu sene Sirha İstanbul'a konuk oluyor. Peru'dan gelen özel tatlar ziyaretçilerin tadımına sunulacak. Madrid'in ünlü restoranı KENA'nın Perulu şefi Luis Arevalo özel sunumuyla Peru ürünleri ile mutfakta nasıl fark yaratılacağının sırlarını paylaşacak.
Anadolu Lezzet Envanteri projesi Anadolu'nun kaybolmaya yüz tutmuş, birbirinden değerli ürünlerini üreticileriyle beraber ziyaretçilerle buluşturuyor. Şeflerin bu ürünlerle hazırlayacakları mönülerden, üreticiler ile yapılacak söyleşilere kadar birçok etkinlik Anadolu Lezzet Envanteri projesiyle ziyaretçilere sunuluyor.
Dünya.com