FINDIKTA BAKTERİYEL YANIKLIK HASTALIĞINA DİKKAT
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, sonbaharın gelmesiyle birlikte fındık bitkisinin önemli hastalıklarından olan 'fındık bakteriyel yanıklığı' hastalığına karşı üreticileri uyardı.
12.11.2015
1.735 okunma
Bakanlık, fındık bakteriyel yanıklığı özellikle Fındık bitkisinin hastalığa en hassas olduğu dönemler olan hasat sonu, yaprakların döküldüğü sonbahar ayları ve ilkbaharda olduğunu belirtti. Fındık bitkisinde tomurcuk, yaprak, dal, gövde ve bazen de zuruf ve meyvede gözenekli ve lekeli yaralar açarak bitkiye zarar veren hastalığa karşı üreticileri uyararak, tomurcukları, sürgünleri, dalları ve hatta ocakları kurutmakta olan bu hastalığın ekonomik ürün kaybına neden olduğuna dikkat çekti.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü