Çukurova'nın verimli topraklarında yetiştirilen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgedeki ürünlerin hasadı devam ederken, kadınlar Ramazan ayında yoğun çalışma temposunu sürdürüyor.
Kozan'da üretilen ve Ramazan ayında meşakkatli işlerine devam eden tarım emekçileri, ıspanak, turp ve pırasaları hasat edip, tazyikli sularda yıkayarak kasalayıp Malatya'daki deprem bölgesine gönderiyorlar.
Kadınlar, pırasa, turp ve ıspanak gibi ürünleri topraktan sofralara ulaştırmak için mesai harcarken, erkekler ise kasaları kamyonlarla nakliyeye hazırlıyorlar. Zorlu mesai, gün boyunca suyun içinde devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya'ya gönderiliyor.
Üreticilerden Necla Peksoy, yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek, "Sabah saat 7'de işe başlıyoruz ve gün boyu çalışıyoruz. Kozan'da yetiştirdiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketicilere hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.
Mevsimin sıcak geçtiğini ve hasadın zorluğunu vurgulayan Murat Doğanay ise, "Ramazan ayında işler zorlaşıyor ancak ürünler, verimli bölgemizden gelen taleple karşılaşıyor. Günde 16 saat yolda geçiriyoruz. Haftada üç kez bölgeye gidiyoruz ve 8 ila 10 ton arası ürün Malatya'ya ulaşıyor. Bu verimli topraklar ve talep, deprem bölgesinden ilgi görüyor" ifadelerini kullandı.
Tarladan kilosu 10 TL'ye alıcı bulan ıspanaklar, özenle hazırlanarak deprem bölgesi Malatya'ya gönderiliyor.

iha.com.tr