ÇİFTÇİLERE 100 LİRA KÜÇÜK AİLE İŞLETMESİ DESTEĞİ VERİLECEK

İşletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan bitki yetiştiricilerine 2016 için dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği verilecek.

 Buna göre, küçük aile işletmelerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı ve işletme büyüklüğü 5 dekar veya altında olan çay ve fındık ürünleri hariç meyve, sebze, süs bitkisi ve ıtri-tıbbi-aromatik bitki yetiştiriciliği yapan kamu kurum ve kuruluşları dışındaki gerçek ve tüzel kişilere 2016'da dekar başına 100 lira küçük aile işletmesi desteği ödemesi yapılacak.

 Başvurular bugünden geçerli olmak üzere 31 Ekim'e kadar devam edecek. Üreticilere yapılacak toplam ödeme tutarının yüzde 0,2'si Ziraat Bankasına hizmet komisyonu olarak ödenecek.

 İlgili mevzuata ulaşmak için buraya tıklayınız...

Resmi Gazete
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.