BATI AKDENİZ`İN YAŞ MEYVE VE SEBZESİ ALMANYA`DA TANITILDI

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından Almanya'da, ihraç edilen yaş sebze ve meyveler tanıtıldı.

BAİB'den yapılan açıklamaya göre, Tohum ve Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi (URGE) kapsamında Almanya'ya yönelik yurtdışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi.

Berlin kentinde düzenlenen Fruit Logistica Fuarı'na da katılan BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı ve yönetim üyeleri ile 40'ın üzerinde firma, yaş meyve sebze ihracatını geliştirmek için çalışma gerçekleştirdi.

Berlin meyve-sebze halini ziyaret eden heyet, burada incelemelerde bulunarak ürün kalite ve çeşitleri, halin işleyişi, denetim mekanizması ve Almanya'daki meyve sebze sektörünün dinamikleri hakkında bilgi aldı.

Fruit Logistica Fuarı süresince ikili iş görüşmelerinde bulunan BAİB heyeti, bölgeden yaş meyve sebze, gübre ve tohum ihraç etmek isteyen ithalatçılara sektörel bilgi ağı üzerinden firmalar hakkında bilgi verdi. BAİB standı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu tarafından da ziyaret edildi.

Haberler.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.