BALIKÇILAR AVLANMA YASAĞINA İSYAN ETTİ

Silifke Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatif üyeleri ile Taşucu Balıkçılık Kooperatif üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 4 yıllığına uygulanan orfoz balığı avlanma yasağını protesto etti.

Taşucu Balıkçı Barınağı önünde toplanan balıkçılar, balıkçılıkta en büyük getiri kaynakları olduğunu söyledikleri orfoz balığının avlanma yasağının kaldırılmasını istedi.

4 YIL AVLANILMAYACAK

Yasağın 1 Eylül'de başlayıp 2020 yılına kadar devam edeceğini bildiren Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mutlu Yetkin, "Yani 4 yıl boyunca avlanma yapılamayacak. Bu biz balıkçılar için çok büyük bir geçim sıkıntısı demektir. Burada binlerce insan balıkçılıktan geçimini kazanır ve her balıkçı teknesinde mutlaka lagos sepeti bulunur, balıkların çoğunluğu lagostan geçimini sağlar" dedi. Yasağı gereksiz olarak niteleyen Taşucu Balıkçı Kooperatif Başkanı Akyatan ise, "Nesilleri bitme noktasında olan balıklara karşı alınan avlanma yasağını biz de destekliyoruz. Ama lagosla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Bölgemizde birçok insan bu balığı avlayarak geçimini sağlıyor. Bu yasağın sürmesinin devam etmesi demek, küçük balıkçının sonunun gelmesi demek" diye konuştu.

Sabah
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.