Dondurması, biberi ve tarhanasıyla ünlü olan Kahramanmaraş, yetiştirdiği alabalıklarla da adını duyurmaya başladı.
1970'li yıllarda amatörce başlayan alabalık üretimi aradan geçen zamanda profesyonelce yapılmaya başladı. 2003'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın alabalık üretimini desteklemesiyle ilgi artmaya başladı ve karada beton havuzlar dışında baraj göllerinde de yeni tesisler açıldı.
Alabalık üretimindeki bu potansiyel nedeniyle, bir holding tarafından kente balık işleme ve paketleme tesisi kuruldu. Yıllık 18 bin ton işleme ve paketleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük tesisinin Kahramanmaraş'a kurulmasıyla birçok tesis kapasitesini artırdı. Şimdilerde yıllık 20 milyon dolarlık 6 bin ton balığın ihraç edildiği bir sektöre dönüştü.
Milliyet