TMO, 2025 YILI HUBUBAT ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI!

TMO, 2025 yılı buğday ve arpa alım fiyatlarını ton başına 13.500 TL (buğday) ve 11.000 TL (arpa) olarak belirledi. Desteklerle birlikte üreticiye ödenecek toplam tutar buğdayda 16.020 TL/ton, arpada 13.520 TL/ton olacak.

Öğrenmek istediklerinizi AgriGO.ai ya sorabilirsiniz

Tıklayın Sorun!

1. Tüketimde en çok tercih edilen hububat türleri ve yetiştirme yöntemleri nelerdir?
2.Verimliliği artırmak için sürdürülebilir tarım tekniklerini hububat üretimine nasıl entegre edebiliriz?
3.Hububat fiyatlarındaki dalganmaları etkileyen faktörler nelerdir?


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ''Ülkemizde hububat hasadı Mayıs ayında lokal olarak başlamış olup, bugün itibariyle ülke geneline yaklaşık %2 seviyelerindedir.

Hasadını yapan üreticilerimize depolama imkanı sağlamak amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 12 Mayıs 2025'ten itibaren üreticilerimizin ÇKS'de kayıtlı buğday ve arpa ürünleri taahhütname karşılığı teslim alınmaya başlanmıştır.

TMO, 600'ün üzerindeki noktada hububat alımı yapacaktı.

Hububat hasadı ve piyasalar yakından takip edilmekte olup, gelinen noktada TMO hububat alım fiyatlarının açıklanması uygun görülmüştür.

2025 yılı TMO hububat alım fiyatları (2. grup ürünler için) ton başına;

Makarnalık buğdayda   13.500 TL,

Ekmeklik buğdayda 13.500 TL,

Arpada ise 11.000 TL, olarak belirlenmiştir.

Önceki yıllarda uygulanan mazot-gübre desteği, Yeni Destekleme Modelinde "Temel Destek" ve üretim planlamasına uyulursa "Planlı Üretim Desteği" olarak uygulanacaktır. Sertifikalı tohum kullananlar için ek destek, yeni modelde de aynı şekilde verilecektir.

Bu kapsamda; açıklanan fiyatlara ilave olarak Bakanlığımızca, üreticilerimize temel destek, planlı üretim desteği ve sertifikalı tohum kullanım desteği olmak üzere (ortalama verim dikkate alınarak) ton başına toplam 2.520 TL destek ödemesi yapılacaktır.

Böylece desteklerle birlikte üreticilerimizin eline toplamda, ekmeklik ve makarnalık buğday için 16.020 TL/ton, arpa için ise 13.520 TL/ton geçmiş olacaktır.

TMO Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yapılacaktır.

Tüm üreticilerimize hayırlı ve bereketli bir hasat sezonu diliyoruz.'' şeklinde açıklama da bulundu. 

tarim.gov.tr
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.