Ülkemizin kalkınması açısından bireylerin, iş hayatının ve toplumun ihtiyaçlarına göre eğitilmeleri, eğitildikleri mesleklerde istihdam edilmeleri ve kendi mesleki alanlarında girişimci bir ruha sahip olmaları günümüzün ve geleceğimizin olmazsa olmazı. Kendine güvenen, girişimci ruha sahip, ne yaptığının farkında ayakları yere sağlam basan bireyler yetiştirmenin sırrı ise çok küçük yaşlarda başlıyor.
Ülke olarak gelecek nesillerin çok küçük yaşlarda eğitilerek, geliştirilmesinin farkındayız artık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu konuda girişimleri söz konusu. Okullarımızda ders olarak okutulan “Sosyal Bilgiler 5” kitabında çocuklarımıza, girişimcilik başlığı altında girişim ruhu verilmek isteniyor.
Kitapta girişimcilik nedir, girişimciler ne yapar, girişimci olmak için neler yapılmalı ya da yapılmamalı gibi bir çok şeyi çocukların anlayabilecekleri şekilde anlatılıyor. Bu kitap başarılı girişimci tarimsalpazarlama.com’un kurucusu ve CEO’su Tülin AKIN’da yer alıyor.
Birikimini Türkiye’de ve uluslararası alanda gerçekleştirmiş olduğu projeler üzerine inşa eden, dinamik bir eğitim kurumu olan Tarih Koleji öğrencileri, Sosyal Bilgiler 5 kitabındaki girişimcilik konusunu, kitapta yer alan Tülin AKIN’nın bizzat kendisinin anlatmasını istemişler, okula davet etmişler ve girişimciliği uzmanından öğrenmek istemişler. Geleceğin girişimcilerini kırmayan Tülin Akın bugün Tarih Koleji’nde girişimcilik konusunu anlattı. Kitapta gördükleri ve okudukları başarılı girişimciyi karşılarında gören çocuklar, heycanlandı ve çok mutlu oldular. İstekli, meraklı ve öğrenmek için can atan Tarih Koleji öğrencileri adeta Tülin AKIN’a zor anlar yaşattı. Tülin AKIN “Minik girişimciler, girişimcilikle ilgili sordukları 38 farklı soruyla beni terlettiler” dedi. Bugün girişimcilik konusunun işlendiği ders, konuyu uzmanından dinleyen öğrenciler ve gelecek nesillerin girişimcileriyle bir araya gelen Tülin AKIN için çok keyifli geçti.
Özel Tarih Koleji'nin geleceğin büyüklerini en iyi şekilde yetişmenin yanında bir de "Küçük Fabrikatörler" adıyla başlattığı ve devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi var. Bu proje engelli çocuklara umut oluyor. Proje kapsamında öğrenciler her ay topladıkları kitap, oyuncak gibi eşyaları bir kermes oluşturarak satışa sunuyor. Özürlüler Vakfı'yla işbirliği yapan küçük fabrikatörler elde ettikleri kazançla engelli çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor.


